Jacfriesland zet opgaande lijn voort

Toen het bedrijf in 2004 startte met twee man aan het roer was het nog moeilijk voor te stellen dat  Jacfriesland het florerende bedrijf van formaat zou zijn als vandaag de dag. Als de specialist in het snijden en zetten van halffabricaten uit plaatmateriaal in roestvaststaal, nikkellegeringen en titaan zijn ze op volle stoom werkzaam en inmiddels gesterkt door 50 medewerkers. Onder de paraplu van Jacquet Metal Service Group levert het metaalbedrijf hoog gelegeerd maatwerk.

Bij aanvang had het pand 1600 vierkante meter tot zijn beschikking, we schrijven 15 jaar later en inmiddels is de oppervlakte geëxpandeerd naar 6500 vierkante meter, waarop 4 lasermachines -waar plaatmateriaal t/m 30mm dikte op wordt gesneden, 2 plasmamachines en een waterstraalmachine- die plaatmateriaal t/m 120mm kunnen snijden- staan. Renze de Graaf, Managing Director Jacfriesland vertelt: ,,We hebben hier de grootste waterstraalsnijmachine van heel Nederland. Deze is maar liefst 20 meter lang en bevat 6 snijkoppen. Hierdoor kunnen vele producten tegelijkertijd worden gesneden. Het eindproduct is van de hoogste kwaliteit en we zijn in staat om voor elk vraagstuk een maatwerkoplossing te bieden. Op ons verkoopkantoor Jaqcuet Nederland in Purmerend, worden alle verkoopaanvragen verwerkt.

Efficiënter werken

Maar voor waterstraal snijden is ook snijzand vereist. Zand dat van de andere kant van de wereld komt en na een keer gebruik op de afvalhoop belandt. Dat is het kind met het badwater weggooien en moet efficiënter kunnen, beoordeelde de Graaf. ,,Ik heb vaak staan kijken bij de machine en het idee opgevat om dat zand te recyclen. Dat hebben we tot uitvoering gebracht. Het gebruikte zand utiliseren wij opnieuw, net zolang totdat het te fijn is om nogmaals gebruikt te worden. Uniek, want daarmee zijn we de enige in Nederland. We willen er in de toekomst naartoe om óók dat allerfijnste zand te recyclen en er uiteindelijk een nieuwe grondstof van te maken. Recentelijk hebben we 1600 zonnepalen laten plaatsen, waarmee we in een groot deel van onze energiebehoefte kunnen voorzien. We werken voortdurend met het oog op efficiëntie.”

Hoogste niveau van ontwikkeling

De recentelijk geleverde gloednieuwe tandemkantbank wordt aangesteld om onafhankelijk delen te kunnen zetten van 4 meter lengte aan beide zijden, maar ook ‘in tandem’ kunnen delen van 8 meter gezet worden. Tezamen hebben ze een perskracht van 1000 ton, uitgerust met buighulpen en een hoekmeetsysteem. ,,We spelen doorlopend in op de nieuwste ontwikkelingen, maar houden ook gelijke tred met de ontwikkelingen op gebied van automatisering en gegevensuitwisseling. De basis daarvoor is ons ERP-Systeem waar digitale 3D- en 2Dtekeningen van klanten worden ingevoerd en van daaruit bestellingen digitaal verwerkt worden tot verzendgereedheid. 

Uiteindelijk willen we de hele gegevensstroom van het bedrijf papierloos laten verlopen. In de toekomst gaan we nog veel meer werken met beeldschermen, QR-barcodes, scanners en labels. Wij blijven ons ontwikkelen op het hoogst mogelijke niveau”, zo besluit de Graaf.

De definitie van een goede tekst.

Een goede tekst is foutloos en helder, toegespitst op een doelgroep. Bovendien spoort een goede tekst aan tot doorlezen en leest ook daadwerkelijk lekker door. Natuurlijk komt bij het schrijven van een goede tekst meer kijken!

Zoek jij een tekstschrijver die deze rake teksten voor jou kan schrijven? Neem dan contact met mij op.