Project Zuiderhaven: een droom in vervulling

Ylse en haar gezin wilden ooit nog eens verhuizen. “Onmogelijk met ons eisenpakket”, dachten zij. Project Zuiderhaven nam al die bezwaren weg. “Na zeventien jaar is het tijd voor een nieuwe start!”

Sinds jaar en dag wonen Ylse en haar man Seger naar tevredenheid in de mooie havenstad Harlingen. “De nood om te verhuizen was er bij ons niet echt. Ons huidige huis is ook gevestigd in de binnenstad van Harlingen en daar wonen we al ruim zeventien jaar naar tevredenheid. Toch was de hang om ooit nog eens een stap voorwaarts te maken naar een groter huis wel aanwezig. Met de kanttekening om dus absoluut niets op wooncomfort, karakter en ruimte in hoeven te leveren. De eventuele nieuwe woning moet uitstraling hebben en karakteristieke elementen bezitten. Dan ben je toch al gauw overgeleverd aan een oudere kluswoning. Mijn man en ik zijn allebei absoluut geen klussers. Bovendien is Seger vaak doordeweeks van huis voor zijn werk. Aan tijd ontbreekt het ons dus ook nog eens. Onmogelijk toch?!”

Nieuw huis met karakter

De toekomstige bewoners van het grachtenpand hadden een duidelijk beeld van hun gedroomde woning. Maar die woning bestaat niet, kwamen zij tot de conclusie. Tot project Zuiderhaven om de hoek kwam kijken. “Wat wij wilden: een nieuw huis met karakter én zonder veel te hoeven klussen was een onmogelijke opgave. Toen kruiste het project Zuiderhaven ons pad. We vroegen de brochures aan, gingen naar de informatiebijeenkomst en zochten contact met de makelaar. Een week later besloten we om ons in te schrijven voor het project. De keus bestond uit achttien grachtenpanden en dertien appartementen. We kozen voor één van de grachtenpanden. Het contact met Heijmans verliep heel correct en snel. We zijn onwijs blij met onze keuze en kunnen dan ook niet wachten tot we straks ons huis mogen betrekken. Gelukkig is de voorpret zo ruim van tevoren minstens zo leuk”, vertelt Ylse.

Voordelen nieuwbouw

De energiezuinige bouw van de nieuwe woning biedt de toekomstige kopers veel perspectief. “Al rijzen er soms nog wel enkele vraagtekens over interieurkwesties. Bijvoorbeeld: nu hebben we een eikenhouten vloer, welke vloer past er straks bij vloerverwarming? Leuke dingen om mee bezig te zijn! Pinterest is een makkelijk platform om vele woonideeën op vast te prikken. Over die vloer worden we het wel eens. Ook komt er een nieuwe badkamer met ligbad. En kozen we voor openslaande deuren. We kunnen tot op zekere hoogte echt onze eigen stempel drukken. Een groot voordeel. Want laten we eerlijk zijn: eenmaal in je nieuwe huis gevestigd blijven de vervelendere klusjes toch weer liggen. Met nieuwbouw loop je alles stap voor stap langs, dat is fijn. De kinderen Tijs (14), Sam (12) en Wout (2) kunnen ook niet wachten om hun nieuwe kamers in te richten. 2021 wordt een mooi jaar!”

De definitie van een goede tekst.

Een goede tekst is foutloos en helder, toegespitst op een doelgroep. Bovendien spoort een goede tekst aan tot doorlezen en leest ook daadwerkelijk lekker door. Natuurlijk komt bij het schrijven van een goede tekst meer kijken!

Zoek jij een tekstschrijver die deze rake teksten voor jou kan schrijven? Neem dan contact met mij op.